Groepstraining “Jezelf de baas”

Jezelf de baasWat gaan we doen?

De dagen zijn ingedeeld naar thema’s, grote bouwstenen die ervoor zorgen dat je situaties ook werkelijk anders gaat aanpakken.
De thema’s die we behandelen gaan we uitdiepen en vooral veel oefenen. Door praktische vaardigheden, concrete handvaten leer je hoe je situaties in de toekomst anders kunt aanpakken en dan ga je dat ook eerder echt doen.
De training is opgebouwd uit de volgende thema’s:

  1. Hoe verander je gedrag: hoe wordt je jezelf de baas. Wat betekent het om jezelf de baas te zijn en wat is hiervoor nodig.
  2. Macht versus onmacht en frustratie: veel mensen herkennen een gevoel van onmacht, niet weten hoe je het anders kunt doen in een situatie. Het tegenovergestelde is een doel voor ogen hebben en dit op een constructieve en effectieve manier weten te bereiken.
  3. Besturingslagen: we hebben allemaal verschillende besturingslagen in onszelf. We weten iets, maar doen of ervaren toch iets anders. Samen is anders dan alleen. Welke besturingslagen hebben we allemaal en wat doen ze.
  4. Hoe worden emoties aangeleerd: hoe leren we uiting geven aan emoties. Welke gedrag hoort er bij welke emotie en wat doet dit met ons. Hoe functioneren we hier anno nu in? En welke invloed heeft dit op het beeld dat we van onszelf hebben?
  5. Betekenisgeving: alles om ons heen krijgt betekenis, we kijken allemaal op onze eigen manier de wereld in. Hoe geven we betekenis aan dingen, situaties, mensen en hoe kunnen we die betekenisgeving onderzoeken en meer compleet maken.
  6. Empower jezelf: hoe verbeter je de relatie met jezelf, zodat jij jezelf beter kunt helpen (ipv voor je hoofd slaan). En hoe kun je situaties nog beter inschatten en daarop reageren.

Het doel van deze dagen is om steeds meer jezelf de baas te zijn en steeds meer vaardigheden te hebben om situaties aan te gaan of te veranderen.

In een groep is het  fijn om van de inbreng van iemand anders zelf te leren en “mee te liften” op elkaars verhalen. De vragen en thema’s van een ander raken vaak ook je eigen proces waardoor er veel herkenning is. Inzichten en ervaringen die bij jezelf ontstaan en waardoor jij ook weer dingen kunt bereiken.

Er is één persoon die je met je eigen ogen niet kunt zien en dat ben jijzelf. We hebben anderen nodig om zelf te kunnen leren en groeien. Via de ander, via het contact, worden dingen vaak pas echt duidelijk voor jezelf. Een hele goede manier om je bewustzijn te activeren of te versterken en te vergroten.

Het gaat er om de vertaalslag te kunnen maken van een(algeheel) onlust gevoel naar datgene wat jou in staat stelt om actief te interveniëren in het gedrag wat je niet meer wilt.

Lees hier ervaringen van eerdere en huidige deelnemers

Praktische informatie over de groep:

De trainingen vinden elke 6 – 8 weken plaats (behalve in de zomer, dan zit er iets langer tussen ivm gespreide zomervakantie). Daarmee is er voldoende tijd om thuis met de materie aan de slag te gaan, maar ook om het vers in je geheugen te houden.
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers om genoeg ruimte te houden voor persoonlijke vraagstukken.
De dag start om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Tussendoor is er koffie, thee en wordt er een uitgebreide lunch verzorgd.
De trainingen worden gegeven in Hilversum, centraal gelegen in Nederland en goed toegankelijk vanuit snelwegen.

Locatie:
Oriongebouw, Seinstraat 22 – 3e etage, 1223 DA Hilversum.

Data (allemaal vrijdagen):
20 september, 15 november, 17 januari 2020, 6 maart, 9 mei, 26 juni.

Investering:
Naar jezelf toe investeer je in jezelf, in persoonlijke groei, nieuwe mogelijkheden, richting een krachtiger en meer tevreden gevoel over jezelf, over hoe je situaties aanpakt en de uitstraling die je hebt op anderen.
Ik begeleid je daar graag bij voor € 150,- per bijeenkomst (incl BTW indien privé, ex BTW indien zakelijk).
Facturatie mogelijk als zakelijke coaching of privé als haptotherapie. Vergoeding (deels) mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Kosten kunnen eventueel als aftrekspost bij de jaaraangifte worden meegenomen.
Steeds meer bedrijven stimuleren hun medewerkers zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien.

Heb je interesse, bel mij op 06-49211815, vul het contactformulier in of stuur een mail naar heleenelfrink@gmail.com

css.php