Niemand is perfect, ik zeer zeker niet

Tijdens de trainingen van “Jezelf de baas” zijn de deelnemers vaak benieuwd hoe het bij ons thuis gaat. Of het bij ons thuis wel allemaal perfect loopt.
Ik kan je zeggen; dat is niet het geval.
Ook ik irriteer me wel eens aan mijn partner, ben te ongeduldig richting onze dochter of voel me onzeker over iets wat ik gezegd of gedaan heb.

Zondag nog reageerde ik te fel op mijn partner. We zaten in de auto, we waren ergens naar op weg en de tomtom viel uit. Ik heb een goed gevoel voor richting en hij ook, alleen gaven onze gevoelens een andere richting aan. Ik wees naar rechts, maar hij sloeg de andere kant op. Toen reageerde ik té geïrriteerd. Dat is dan helemaal nergens voor nodig, maar het is er al uit voordat je er erg in hebt. Herken je dat?  

Niemand is perfect en ik zeer zeker ook niet.
Ik vind het natuurlijk leuk om de succesverhalen te vertellen tijdens de trainingen, maar de deelnemers leren net zoveel van mijn fouten. En die deel ik dan ook.
 
Wat ik afgelopen jaren wel gemerkt heb, is dat er gelukkig een grote vooruitgang zit in hoe ik met situaties omga. Ik kijk op een andere manier naar situaties, omdat ik geleerd heb het ogenschijnlijk vanzelfsprekende te gaan onderzoeken en daar komen hele verrassende ontdekkingen naar boven.
 
Zo dacht ik 3 jaar geleden dat boosheid een uitingsvorm van onmacht was. Niets is minder waar. Boosheid is juist een emotie die het bereiken van doelen ondersteund. Die ervoor zorgt dat je je goed kunt concentreren, kunt focussen, het uitoefenen van macht ondersteund.
 
Macht, nog zo’n woord waar ik een heel ander beeld van gekregen heb en ook mijn klanten een heel ander beeld van meegeef. Net als woorden als: manipulatie, frustratie, liefde, schuld, rechtvaardigheid, etc.
 
Door een heel ander beeld van een woord te krijgen, ga je de situatie waarin dit speelt ook heel anders bekijken. En van daaruit kom je ook tot vernieuwende oplossingen. Met vaak hele mooie resultaten.
 
Die mooie resultaten behaal ik steeds vaker en mijn deelnemers ook. Een slechte gewoonte verandert in een goede gewoonte.
 
Niemand is perfect, ik ook zeer zeker niet, maar hoe gaaf is het dat steeds meer situaties lukken en goed aflopen!
 
Ben je nieuwsgierig en zou jij hier meer over willen weten?
Neem gerust contact met mij op via: heleenelfrink@gmail.com of 06-49211815

About admin

Persoonlijke en zakelijke ondernemerscoach. Haptotherapeut, businesscoach, systemisch geschoold en gespecialiseerd kinderverpleegkundige. Hilversum.
Comments are closed.
css.php